We Jazz julkaisee JAF Trion odotetun debyyttialbumin tänään

Saksofonisti Adele Sauroksen, basisti Joonas Tuurin ja rumpali Frederik Emil Bülow’n muodostaman yhtyeen debyytti ilmestyy vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. Nuori ja nouseva suomalais-tanskalainen kolmikko JAF Trio juhlii uutta albumiaan levynjulkaisukeikalla Vallilan Konepaja Biergartenissa lauantaina 18.7.

JAF Trio on tuore suomalais-tanskalainen jazz-yhtye, johon kuuluvat saksofonisti Adele Sauros, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Frederik Emil Bülow. We Jazz Records julkaisee keikoillaan ihastusta herättäneen kolmikon väkevän debyyttialbumin tänään 3. heinäkuuta. Adele Sauros on ehtinyt tulla tutuksi mm. Superpositionin ja Katu Kaikun riveistä ja Joonas Tuuria on puolestaan kuultu mm. Bowman Triossa. JAF Trio palkittiin We Jazz Rising Star -arvonimellä huomionarvoisena nuorena yhtyeen vuoden 2017 We Jazz -festivaalin yhteydessä. Yhtyeen levynjulkaisukeikka nähdään We Jazzin järjestämässä ulkoilmatapahtumassa Vallilan Konepaja Biergartenissa lauantaina 18. heinäkuuta. Mukana tapahtumassa myös We Jazz -deejiit sekä We Jazz Record Shop Pop Up.

JAF Trio -albumi kuunneltavissa suoratoistopalveluissa:
https://kud.li/wjlp25

JAF Trio -albumin digilatauslinkki:
http://we.tl/t-x6lhGaNbNt

JAF Trion musiikki on energistä, melodista ja perustuu vahvaan rytmiikkaan. Välillä bändin ilmaisussa häivähtää sävyjä syvälle ulottuvasta spiritual jazzista, ja hetkessä tapahtuvan musiikin intensiteetti tuo mieleen myös loft jazz -perinteen. Trio luottaa toimivaan yhteispeliin ja svengaa vastaansanomattomasti. Luontevasti eteenpäin rullaavan musiikin säveltämiseen ovat osallistuneet kaikki yhtyeen kolme jäsentä. Singleinä julkaistut koukuttavasti eteenpäin tempoileva Ninth Row of the Fifth Floor ja mystinen Dark Sparkle toimivat hyvinä esimerkkeinä bändin energisestä otteesta. Vastapainoa yhtyeen rytmiseen ja pirskahtelevaan ilmaisuun tuo esimerkiksi harras Shades of Tomorrow.

“JAF Trion musiikki edustaa monia puolia siitä, mitä mielestäni on hyvä jazzmusiikki”, kertoo We Jazzin taiteellinen johtaja ja levyn tuottaja Matti Nives. “Yhtyeen musiikki on luonnollista, svengaavaa, melodista, mukaansatempaavaa ja samalla riittävän vapaata. JAF Trion musiikkia on helppo lähestyä, mutta siitä löytyy runsaasti sävyjä tutkiskeltavaksi.”

We Jazz Records julkaisee JAF Trion debyyttialbumin vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. Vinyyliversiossa on paksut tip-on-sleeve-kannet ja CD tarjoillaan mahdollisimman vähämuovisessa digisleevessä. Albumin kantta koristaa kuvataiteilija Maija Lassilan teos Punainen / Red (2018) ja JAF Trion levy on samalla ensimmäinen We Jazzin myöhemmin jatkuvassa julkaisusarjassa, johon kuuluvia levyjä kuvittavat Lassilan teokset.

“Musiikki, kuvataide ja laajempikin design-maailma kuuluvat ajattelussamme yhteen”, Nives lisää. “Vaikka olemme myös aiemmin tehneet yhteistyötä kuvataiteilijoiden ja kuvittajien kanssa, on Maija Lassila -sarja meille uusi avaus ja samalla kokeilu siitä, mitä tarkoittaa muuntaa levyn kansi galleriatilaksi. Tässä tapauksessa ideana on, että teosta häiritsevä teksti ja informaatio pidetään mahdollisimman vähäisenä. Silloin maalaus välittyy musiikin kuvituksena sellaisenaan.”

JAF Trio -albumin CD-promokappaleet pyynnöstä: press@wejazz.fi

“Deliciously explorative.”

– John Osborne / Jazz FM

“Sophisticated jazz.”

– Alex Ruder, KEXP Seattle

“Gifted release worthy of solid praise!”

– Jay Scarlett / Sounds supreme

“A real nice collection of jazz sounds from JAF Trio.”

– Alan O’ Malley / Shoreditch Radio

“A superb new album, released on my one of my favourite jazz labels! 10/10.”

– Sven Thomschke / Radio Z 95.8

“JAF Trion sävellykset ovat juuri sopivan iskeviä alkupotkuja ja ne tarjoavat kantavan alustan trion jäntevälle svengille.”

– Jukka Piiroinen / Valon Kuvia

JAF Trio: JAF Trio
We Jazz Records LP/CD/digi (WJLP25 & WJCD25)
Julkaisupäivä 3.7.2020
Jakelu: We Jazz, records@wejazz.fi (Suomi) / Kudos Distribution (muu maailma)

1. Ninth Row of the Fifth Floor /
2. Masterpiece /
3. Something New /
4. Nostalgia /
5. Dark Sparkle /
6. Shades of Tomorrow /
7. Det Er Dig

JAF Trio
Adele Sauros, saksofoni / Joonas Tuuri, basso / Frederik Emil Bülow, rummut

Sävellykset: Frederik Emil Bülow (1.-4., 7.), Adele Sauros (5.) & Joonas Tuuri (6.)
Tuotanto: JAF Trio & Matti Nives
Äänitys ja miksaus: Kaj Mäki-Ullakko
Masterointi: Jaakko Viitalähde / Virtalähde Design
Levyn kansitaide: Maija Lassila, Punainen (2018)
Design: Matti Nives

We Jazz: JAF Trio, We Jazz DJs & We Jazz Record Shop Pop Up
la 18.7.2020 klo 17-22
Konepaja Biergarten (Bruno Granholmin kuja 1, Helsinki)
Vapaa pääsy
Tapahtuma Facebookissa

Lehdistökuvat, digilataus ja kansikuva: http://we.tl/t-x6lhGaNbNt
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: We Jazz, press@wejazz.fi

We Jazz Oy 2020
http://wejazz.fi